П'ятеро – в лікарні: у львівському садочку масово отруїлися діти

П’ятеро вихованців львівського дитсадка №168 потрапили до лікарні

П’ятеро вихованців львівського дитсадка №168 потрапили до лікарні

Події
11 квiтня 2019 10:42

П’ятеро вихованців львівського дитсадка №168 потрапили до Львівської обласної інфекційної лікарні з гострою кишковою інфекцією (ГКІ). Ще одну дитину відправили дитину на амбулаторне лікування, проконсультувавши батьків.

"Діти 2015 року народження. Першу дитину до інфекційної лікарні госпіталізували ще 6 квітня, 8 квітня – ще двоє дітей, 9 квітня – одну дитину і вчора, 10 квітня, ще двоє малюків, але батьки однієї дитини відмовилися від госпіталізації. Їх проконсультували і відправили дитину на амбулаторне лікування", – повідомив ZAXID.NET заступник директора львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

Як повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, наразі невідомо, що саме викликало гостру кишкову інфекцію.

"Наразі однозначно важко сказати, що призвело до гострої кишкової інфекції, бо потрібно провести ще відповідні дослідження, але скидається на те, що ГКІ у дітей спровокував вірус", - розповіла Наталія Тімко.

У львівському обласному лабораторному центрі і Держпродспоживслужбі проводять відповідні дослідження зі встановлення причини спалаху ГКІ.

Олег Когут зазначив, що від початку року на Львівщині зафіксовано вже три спалахи гострих кишкових інфекцій: два у дитсадках і ще один у сім'ї – у Жидачівському районі п'ятеро людей отруїлися під час пікніку.

Нагадаємо, перший спалах ГКІ зафіксували 1 квітня у дитячому садку №130. Четверо вихованців дитсадка потрапили до інфекційної лікарні, ще четверо дітей лікувалися амбулаторно.

Після проведеного розслідування збудників кишкової інфекції не виявили. Проте на кухні дитсадка виявили порушення технологічного процесу під час приготування їжі.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

Не чіпай кота: півтори тисячі львів’ян захворіли на гострі кишкові інфекції

Пообідали – в лікарню: у ресторані під Львовом отруїлися 16 дітей

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах