Пережила стрес: викрадену з львівського зоокуточка шиншилу вдалося знайти

Одну з шиншил, викрадених із Львівського міського еколого-натуралістичного центру, знайшли.

Одну з шиншил, викрадених із Львівського міського еколого-натуралістичного центру, знайшли.

Події
15 квiтня 2019 17:06

У Львівському міському еколого-натуралістичному центрі знайшли одну із викрадених шиншил. 

"Очевидно, злодій вночі не побачив, що вона прослизнула під руки. Заховалась тваринка під рейками. Звісно, вона була перелякана, у стресову стані, але все ж на місці", – розповів у коментарі Galnet директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

За його словами, тварин і птахів вкрали, аби продати.

"Щодо крука, який говорив, то це однозначно робили під замовлення. Адже до нас неодноразово звертались із пропозицією продати цього крука для галереї, бару , ресторану. Ми завжди говорили, що ми такими речами не займаємося. Адже крук – це вид місцевої фауни, він перебуває під охороною. Утримання диких тварин у приватних руках заборонено законодавством України. Мабуть, комусь було дуже потрібно отримати крука, знайшли злодія, який за певну винагороду погодився це зробити", – пояснив Антахович.

Раніше, згадує директор, в еколого-натуралістичному центрі також були випадки крадіжок тварин, проте це траплялось доволі рідко.

"Раз в рік  ми не дораховуємось якихось дрібних тваринок, які сидять у вільному доступі. У нас контактний зоопарк,  тобто наш принцип – це безпосередня доступність. Особливо у вихідні дні, у теплий період року на вулицю виставляються і папуги, і канарки й інші тварини. Час від час хтось зникає, адже у нас немає відеонагляду та охоронця. Проте, щоб так спрямовано вночі залізти на територію та викрасти тварин –  такого ще не було", – розповідає Ігор Антахович.

Нагадаємо, у ніч на 4 квітня у Львові невідомі викрали тварин і птахів із Львівського міського еколого-натуралістичного центру, що на вулиці Кубанській.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дорогу злодію: пасажир розтрощив двері автобуса

Колючий фотомодель: їжак зі Львова підкорює мережу

Отримали виклик про зґвалтування: львів’янка заховала коханця в шафі й натравила на копів пса

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах