Дешевше і без запаху: у МОЗ розповіли, чим можна заміняти цибулю

У МОЗ розповіли, якими продуктами можна замінити цибулю

У МОЗ розповіли, якими продуктами можна замінити цибулю

Події
08 травня 2019 14:28

У МОЗ розповіли, якими продуктами можна замінити цибулю. Адже ця рослина викликає алергію, погіршує синдром подразненого кишківника та часом здається антисоціальним продуктом. Як повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, цибулю можна замінити на не менш корисні та поживні продукти.

За її словами, ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів. Значно поживнішими є зелена цибуля та порей. Вони містять багато кемпферолу. Це корисний для здоров’я судин флавоноїд, який наразі активно досліджують у зв’язку із потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї. В пореї, кропиві та зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 та магнію. 

В цибулі є пребіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками. 

Цибуля корисна для печінки. Вона знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. Співставними можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру

Ще один варіант замінити цибулю — посмажити редиску. Редиска, як і цибуля, також багато на сірковмісні сполуки, і може дати певної солодкої гіркоти та аромату. 

Уляна Супрун зазначила, що любителям додавати до страв смажену цибулю через смак та золотистий колір слід звернути увагу, що такі продукти шкідливі для здоров’я, і залучені в розвиток діабету, серцево-судинних хвороб та порушення роботи нирок. Тому суп без засмаженої цибулі буде навіть корисніший.

Зокрема, міністр порадила вживати цибулю лише як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. Адже доказів, що цибуля має виключні лікувальні властивості не існує. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

По яблучку щодня: Супрун розповіла про користь червонобоких

Менше плюшок, більше води і руху: у МОЗ розповіли, як зберегти здоров'я

Щойно з дерева чи в таблетках: у МОЗ розповіли, як правильно вживати вітаміни

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах