Слухайся свого серця: у Львові просто неба вимірюватимуть перехожим тиск

У Львові просто неба вимірюватимуть перехожим тиск. Фото Львівська міськрада.

У Львові просто неба вимірюватимуть перехожим тиск. Фото Львівська міськрада.

Події
20 травня 2019 17:50

У Львові стартувала щорічна акція "Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії". Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Упродовж тижня — з 20 до 24 травня всі охочі можуть виміряти артеріальний тиск у поліклініках та лікарнях міста, а також у шести медичних пунктах-наметах по місту (пл. Ринок, просп. Шевченка, просп. Свободи, вул. Широка, просп. Чорновола просп. Червоної Калини).

Акцію

Акцію "Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії" у Львові проводять вже 13 рік поспіль.

"Підвищення артеріального тиску є причиною дуже багатьох патологічних станів. І спершу воно відбувається без клінічних проявів — тобто у людини тиск підвищений, але людина про це не знає", — розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За його словами, загалом за 12 років у цій акції взяло участь майже 1 млн 179 тисяч осіб, і з них у понад 36 тисяч осіб вперше виявлено артеріальну гіпертензію.

"Ми в лікарні швидкої допомоги щороку лікуємо понад 2 тисячі пацієнтів з перенесеним інсультом, у всіх стаціонарах міста лікуємо понад 1 тисячу пацієнтів з перенесеним інфарктом міокарда, і доволі часто це є молоді люди працездатного віку. Тому дуже важливо вчасно діагностувати і правильно лікувати цю недугу! Адже кожен рік ми виявляємо 80 — 90 пацієнтів молодого віку до 18 років з підвищеним артеріальним тиском", — акцентував Зуб.

Додамо, що артеріальна гіпертензія — це стабільно підвищений артеріальний тиск від 140/90 мм. Артеріальна гіпертензія дає ускладнення — інфаркти, інсульти. Більша половина смертності від серцево-судинних захворювань припадає саме на ускладнення гіпертонічної хвороби.

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного

Чарочку перед роботою: у львівській дитячій лікарні п'яний лікар приймав пацієнтів

Залікували: на Львівщині під час пологів померла багатодітна жінка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах