Підтримай петицію: львів’яни вимагають назвати імена посадовців, винних у знищенні легендарної мозаїки

Львів’яни вимагають назвати імена винних у знищенні мозаїки на магазині "Океан". Фото studio.com.ua.

Львів’яни вимагають назвати імена винних у знищенні мозаїки на магазині "Океан". Фото studio.com.ua.

Події
25 липня 2019 12:35

Львів’яни вимагають від мерії назвати імена посадовців, які винні у знищенні мозаїки на магазині "Океан".

Відповідну петицію зареєстрували у Єдиній системі електронних петицій.

Авторка петиції Олеся Домарадзька зауважує, що мозаїка Володимира Патика, встановлена на фасаді магазину "Океан" у 1978 році, була місцевою окрасою. Вона вимагає оголосити ім’я посадовця, який погодив план такої реконструкції, а також оприлюднити згадану документацію.

"Ця людина не має права займати свою посаду. Ми як громадський контроль хочемо знати, чи було вжито достатньо превентивних методів для уникнення ситуації, що склалася. Чи була офіційно задокументована домовленість із забудовником про умови збереження пам’ятки культури і мистецтва, а чи тільки усні домовленості? І якщо в плані реконструкції не було зазначено умови про збереження мозаїки, то хто його склав і затвердив? Ми хочемо знати, з чиєї вини так склалося, і які необхідно провести дії, щоб таке не повторилося в майбутньому", – йдеться у тексті петиції.

Для того, аби її розглянула Львівська міська рада, необхідно 500 голосів. Збір підписів триватиме до 22 вересня.

Нагадаємо, розбирати легендарний магазин "Океан" на вулиці Володимира Великого у Львові почали у квітні. 18 липня у мережі з'явилася інформація про те, що забудовник знищив морську мозаїку, яку обіцяли зберегти. Проте його представник запевнив, що її просто "перенесли". На позачерговому засіданні виконавчого комітету Львівської міськради вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" будівлі магазину "Океан".

Представник громадської організації "Креативне місто Львів" Всеволод Поліщук стверджує, що йому не вдалося знайти документ, де було зафіксовано зобов'язання забудовника зберегти мозаїку магазину "Океан".

24 липня у Львові відбувся "похорон рибок". Львів’яни залили кров’ю і обклали вінками місце знищеної мозаїки: фото.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах