Перші результати: стало відомо, що спричинило отруєння у львівському ресторані

Стало відомо, чим отруїлися відвідувачі ресторану "Княжий двір"

Стало відомо, чим отруїлися відвідувачі ресторану "Княжий двір"

Події
02 серпня 2019 11:53

У пацієнтів, які отруїлися після відвідування ресторану "Княжий двір", діагностували гостре кишкове захворювання сальмонельоз. Спершу до лікарні потрапило восьмеро людей, однак згодом їхня кількість зросла до 12 осіб.

Директор інфекційної лікарні Сергій Федоренко розповів ZAXID.NET, що станом на сьогодні, 2 серпня, із симптомами отруєння більше ніхто не звертався.

"У нас лікується 11 хворих, серед яких двоє дітей. У пацієнтів діагностували сальмонельоз. Як заразилися відвідувачі ресторану? Це стане відомо після лабораторних досліджень. Сьогодні деяких пацієнтів почнуть виписувати з лікарні", - розповів Сергій Федоренко.

За словами заступника директора львівського обласного лабораторно центру Олега Когута, результати лабораторних досліджень будуть відомі лише наступного тижня.

Нагадаємо, люди масово отруїлися у ресторані "Княжий двір", що у селі Сокільники. 27 і 28 липня у цьому ресторані одні святкували хрестини, інші – день народження. Загалом отруїлося 13 осіб, одна людина перебуває в інфекційному відділенні лікарні у Пустомитах, а інша лікується амбулаторно.

За фактом отруєння людей поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах