Названі страви, якими отруїлися відвідувачі львівського ресторану "Княжий двір"

Названі страви, якими отруїлися відвідувачі львівського ресторану "Княжий двір".

Названі страви, якими отруїлися відвідувачі львівського ресторану "Княжий двір".

Події
05 серпня 2019 15:06

Експерти назвали причину масового отруєння людей у ресторані "Княжий двір", що у передмісті Львова.

У двох стравах, приготованих у ресторані, які доставили на дослідження в львівський обласний лабораторний центр, виявили сальмонелу. Йдеться, зокрема, про варений язик і телячу шийку. В іншій продукції – бактерії групи кишкової палички. В організації роботи ресторану виявлено низку порушень, пише zaxid.net.

Названі страви, якими отруїлися відвідувачі львівського ресторану

Названі страви, якими отруїлися відвідувачі львівського ресторану "Княжий двір".

"У п’ятницю, 2 серпня, рішенням керівника головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області призупинено роботу ресторану на 10 днів, оскільки було виявлено низку порушень, що стосуються організації роботи при приготуванні страв, дотриманні температурних режимів, гігієнічних вимог тощо. Скажімо, одні і ті ж ножі, дошки використовувалися і для сирої продукції, і для готової. Медпрацівники ресторану не пройшли медичний огляд. Ці та інші порушення і стали підставою для винесення рішення про призупинення роботи ресторану. Був виписаний припис. Через 10 днів перевіримо, чи працівники ресторану виконали вимоги припису і тоді будемо вирішувати, як чинити далі", – розповів перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

Нагадаємо, відвідувачі ресторану "Княжий двір", які 27 і 28 липня святкували хрестини і день народження вже 30 липня почали звертатися по допомогу до медиків. Загалом отруїлося 14 людей, серед яких двоє дітей.

За фактом отруєння людей поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання – штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах