Поїла немитих яблук: мешканка Львівщини потрапила в реанімацію з лептоспірозом

Мешканка Львівщини потрапила в реанімацію з лептоспірозом

Мешканка Львівщини потрапила в реанімацію з лептоспірозом

Події
07 серпня 2019 09:38

Цього тижня на Львівщині зафіксували два випадки захворювання на лептоспіроз. У понеділок, 5 серпня, до Львівської обласної інфекційної лікарні доставили 79-річну мешканку Львівщини у важкому стані. Цього ж дня у реанімацію львівської лікарні потрапив 55-річний мешканець Старосамбірського району.

"Жінку госпіталізували в інфекційну лікарню у понеділок, 5 серпня, після обіду. Вона захворіла два тижні тому, але по допомогу до лікарів не зверталася. Її стан важкий, є ускладнення з боку нирок. Жінка в реанімації", – повідомила ZAXID.NET Таміла Алексанян.

За словами виконуючої обов'язки заступника директора львівського обласного лабораторного центру Наталії Лозинської, пацієнтка живе у селі Стрийського району, де має господарство. Сама жінка не знає точно, де могла заразитися лептоспірозом. У неї була порізана рука і вона працювала у господарстві, допомагала синові заготовляти сіно. Однак, вона зазначила, що їла немиті яблука.

Що таке лептоспіроз: профілактика

Що таке лептоспіроз: профілактика

Нагадаємо, що 11 січня у Львові помер 54-річний чоловік, в якого діагностували важку форму лептоспірозу. Як виявилося, у підвалі будинку, де мешкав львів’янин, було багато щурів. Через кілька днів, 17 січня, з лептоспірозом ушпиталили 57-річну львів'янку. Недугу вона підчепила після споживання немитих яблук.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах