Вбили хлопця, поранили дитину: двох нападників на табір ромів звільнили від покарання

Перемишлянський районний суд Львівської області визнав винними та звільнив від покарання двох нападників на ромський табір. Фото умовне.

Перемишлянський районний суд Львівської області визнав винними та звільнив від покарання двох нападників на ромський табір. Фото умовне.

Події
26 серпня 2019 12:02

Перемишлянський районний суд Львівської області визнав винними та звільнив від покарання двох нападників на ромський табір. Вирок оприлюднили в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що за попередньою згодою з іншими учасниками нападу, обвинувачені озброїлись ножами, металевими трубами, палицями та ланцюгами, після чого, власне, й напали на табір.

Двоє учнів 11-а класу ліцею імені Івана Пулюя визнали свою провину в повному обсязі і уклали угоду з прокуратурою, за якою домовились співпрацювати зі слідством.

Зважаючи на визнання вини та сприяння у розкритті злочину, обох хлопців визнали винними та призначили по 4 роки і 6 місяців позбавлення волі. Водночас суд звільнив їх відбування покарання, зобов’язавши впродовж півтора року періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Із обох обвинувачених також стягнуть по 9,3 тисячі гривень судових витрат. Додамо, що вирок можна оскаржити впродовж 30 днів після його проголошення.

Двох нападників на табір ромів звільнили від покарання. Фото Національна поліція України.

Двох нападників на табір ромів звільнили від покарання. Фото Національна поліція України.

Нагадаємо, під час нападу, який відбувся у ніч з 23 на 24 червня на вулиці Трускавецькій, вбили 24-річного рома, а ще трьох поранили. Поліція відкрила провадження за фактом вбивства, хуліганства, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність. Правоохоронці  затримали школярівСуд обрав запобіжний захід школярам. Що розповідають про нападників вчителі та однокласники. Одного підозрюваного у напад на табір ромів біля Львова відпустили під домашній арешт. Аваков  заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір. Геращенко заявив, що спецслужби РФ також планували напади на єврейські організації у Львові.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах