Без документів, без медичних книжок: експерти розповіли про результати перевірки "Сінатри"

Експерти розповіли про результати перевірки у ресторані "Сінатра" у Львові, де під час весілля масово отруїлися гості.

Експерти розповіли про результати перевірки у ресторані "Сінатра" у Львові, де під час весілля масово отруїлися гості.

Події
23 вересня 2019 12:56

У трьох відвідувачів ресторану "Сінатра", які минулого тижня опинилися на лікарняних ліжках, діагностували сальмонельоз.

Заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут розповів zaxid.net, що причину отруєння не встановлено, бо у ресторан експерти потрапили тільки через кілька днів і продуктів, які використовували на весіллі, вже не було. При тім, у "Сінатрі" працівники служби виявили дуже багато порушень.

"У багатьох змивах ми виявили умовно патогенну мікрофлору і бактерії групи кишкової палички. Санітарний рівень у ресторані був не найкращий", – каже Олег Когут.

"Санітарні умови незадовільні, не було відповідних деззасобів, потужність не підтримується в чистоті. Харчові продукти не захищені від забруднення на всіх стадіях виробництва. На сировину, яку закупили, не було відповідної документації, яка би гарантувала її якість. У працівників, які були допущенні до обслуговування бенкетів, не було медичних книжок тощо", – розповіла головний спеціаліст відділу локалізації та ліквідації спалахів Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Олеся Кузьмин.

Працівники служби склали протокол, ресторан закритий до 1 жовтня.

Позапланову перевірку, за словами Олесі Кузьмин, провели і у закладі громадського харчування "Канапе", бо там готували козацький стіл на весілля, але серйозних порушень там не було.

Нагадаємо, що упродовж 15-16 вересня до обласної інфекційної лікарні госпіталізовано чотирьох осіб із симптомами гострого ентероколіту. Усі постраждалі 14 вересня святкували весілля в ресторані "Сінатра", що у Залізничному районі Львова. Стан хворих — середньої важкості. 17 вересня кількість постраждалих збільшилася до семи. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах