Поприбирав: чоловік потрапив у реанімацію з лептоспірозом

До реанімації львівської лікарні потрапив чоловік з лептоспірозом

До реанімації львівської лікарні потрапив чоловік з лептоспірозом

Події
29 жовтня 2019 13:38

До реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні потрапив 70-річний чоловік з лептоспірозом. Його госпіталізували у важкому стані, з гострою нирковою і печінковою недостатністю. Цьогоріч це вже 26 випадок захворювання на цю недугу в області. Один з них — летальний.

"Чоловік захворів ще 15 жовтня. Спершу його госпіталізували до Трускавецької міської лікарні з попереднім діагнозом – передінфарктний стан. Його стан погіршувався. За кілька днів лікарі помітили у хворого жовтушність шкіри, він скаржився на біль у литкових м’язах, підвищену температуру тіла. Його скерували в інфекційне відділення Стебницької міської лікарні", – розповіла ZAXID.NET завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш.

Що таке лептоспіроз: профілактика

Що таке лептоспіроз: профілактика

За словами анестезіолога-реаніматолога реанімаційного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Володимира Красильникова, пацієнт поступив у важкому стані. У нього була жовтяниця, гостра ниркова і печінкова недостатність, геморагічний синдром (підвищена кровоточивість судин). П’ять днів хворий провів у реанімації. Станом на 29 жовтня його стан ще важкий, але з позитивною динамікою.

Чоловік проживає сам в одному з сіл Дрогобицького району. Інфікуватися міг під час прибирання у сараї. Там він бачив мишей, втім, не дотримувався правил особистої гігієни після цього.

Нагадаємо, що 11 січня у Львові помер 54-річний чоловік, в якого діагностували важку форму лептоспірозу. Як виявилося, у підвалі будинку, де мешкав львів’янин, було багато щурів. Через кілька днів, 17 січня, з лептоспірозом ушпиталили 57-річну львів'янку. Недугу вона підчепила після споживання немитих яблук5 серпня до лікарні доставили 79-річну мешканку Львівщини у важкому стані. Цього ж дня у реанімацію львівської лікарні потрапив 55-річний мешканець Старосамбірського району.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах