Це Львів, крихітко: ялинки у парку пофарбують у червоний колір

Ялинки у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького пофарбують у червоний колір, як у Бахмуті. Фото Бахмутівська міськрада.

Ялинки у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького пофарбують у червоний колір, як у Бахмуті. Фото Бахмутівська міськрада.

Події
17 грудня 2019 10:15

У львівському парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького пофарбують ялинки у червоний колір.

Вчора, 16 грудня, їх уже обробили спеціальною речовиною з неприємним запахом, який стає інтенсивнішим при плюсовій температурі. Про це ZAXID.NET розповів директор Парку культури та відпочинку Олександр Молодий.

За його словами, такі заходи працівники провели через численні випадки крадіжок хвойних дерев напередодні новорічних свят. Саме тому, аби уникнути викрадення дерев, їх й обробили спеціальною речовиною.

Відкривай гаманець: скільки коштують ялинки на львівських ринках

"Також ми будемо змінювати ще колір на червоний. Зараз же ми обробили їх такою речовиною, яка має неприємний запах, коли її заносять у більш-менш тепле приміщення", – розповіла інженерка з озеленення Парку культури та відпочинку Олена Кошельник.

За її словами, така фарба та речовини не будуть шкодити деревам та людям і мали б протриматися на ялинках до новорічних свят. Якщо ж через дощі чи сніг фарба змиється швидше, дерева будуть підфарбовувати.

Додамо, що 3 грудня на вулиці Старознесенській у Львові відкрили офіційну резиденцію Святого Миколая. 7 грудня на подвір’ї Палацу мистецтв на Коперника відкрили "Зимовий маркет", де працює BBQ-фудкорт, влаштовують кіноперегляди та різні майстер-класи. А традиційний різдвяний ярмарок у Львові цьогоріч стартував 13 грудня. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах