Справа індустріального парку: Андрію Садовому не продовжуватимуть запобіжний захід

Міському голові Львова Андрію Садовому не продовжуватимуть запобіжний захід у справі індустріального парку в Рясному. Фото Андрій Садовий/Фейсбук.

Міському голові Львова Андрію Садовому не продовжуватимуть запобіжний захід у справі індустріального парку в Рясному. Фото Андрій Садовий/Фейсбук.

Події
28 сiчня 2020 16:14

Міському голові Львова Андрію Садовому не продовжуватимуть запобіжний захід у справі індустріального парку в Рясному. 

Термін дії запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання для Андрія Садового завершився 20 січня. Спеціалізована антикорупційна прокуратура не зверталась до Вищого антикорупційного суду щодо продовження терміну дії запобіжного заходу. Досудове розслідування у справі триває.

Нагадаємо, що 21 листопада 2020 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чиновникам Львівської міськради, серед яких був і мер Андрій Садовий. Їх підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками для будівництва індустріального парку на 3 тисячі нових робочих місць, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області. Вони нібито продали землю, яка не належить Львову, чим завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 мільйона гривень. У САП розповідали, що проситимуть заставу в розмірі 50 мільйонів гривень для Садового. Засідання щодо справи Андрія Садового і будівництва у Львові індустріального парку відбулося 27 листопада. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч гривень. 

Львівський мер заявив, що не буде вносити заставу у понад 1 мільйон гривень і 2 грудня ввечері подав апеляцію. 4 грудня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала заставу для львівського мера і відпустила його під особисте зобов'язання.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах