Позапланові канікули: школи Львівщини масово закривають на карантин

Понад п'ятдесят шкіл Львівщини закрили на карантин

Понад п'ятдесят шкіл Львівщини закрили на карантин

Події
29 сiчня 2020 17:11

Понад п'ятдесят шкіл Львівщини закрили на карантин через високу захворюваність на грип та ГРВІ серед школярів. Навчання призупинили в усіх школах Золочівського району, Дрогобича, Стебника, а також у Красненській школі Буського району та у молодших класах Лапаївської школи Пустомитівського району. У Львові на карантин закривають школи №33 та №53.

Сьогодні, 29 грудня, у Дрогобицькій міськраді повідомили, що у школах Дрогобича та Стебника призупиняють навчально-виховний процес з 30 січня до 3 лютого, оскільки у п’ятьох навчальних закладах понад 20-25% учнів відсутні через ознаки захворювань на грип та ГРВІ. Це свідчить про перевищення епідемічного порогу. Якщо ситуація не поліпшиться, то карантин продовжать до 10 лютого.

За словами спеціалістки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Лесі Босак, з 28 січня призупинено навчання у молодших класах Лапаївської школи Пустомитівського району, з 29 до 31 січня – у всіх 42 школах школах Золочівського району. З четверга, 30 січня, на карантин підуть школярі Красненської школи Буського району, повідомляє zaxid.net.

Втім у департаменті охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації, нині в області не зафіксовано перевищення епідпоргу захворюваності на грип та ГРВІ, моніторинг захворюваності серед дітей продовжується. В області загалом налічується 1145 шкіл.

За інформацією Львівської міськради, з 30 січня призупинить навчання одна львівська школа №33, що на вулиці Шевченка. Інші школи наразі не звертались про закриття. Відсоток відсутніх дітей у школах Львова наразі не критичний - 9%.

Нагадаємо, минулого тижня, з 20 по 26 січня, кількість хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у Львові та області знову зросла. З відповідними симптомами до медиків звернулося 9434 людей. З 13 по 19 січня на грип та ГРВІ у Львівській області захворіло 7958 людейЦього року у Львові, та й в Україні загалом, можуть циркулювати чотири штами вірусу грипу.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах