Запідозрили коронавірус: львів'яни викликали медиків до сусідів, які повернулися з Китаю

Львів'яни викликали медиків до своїх сусідів, які приїхали з Китаю, запідозривши у них коронавірус. Фото Ігор Зінкевич.

Львів'яни викликали медиків до своїх сусідів, які приїхали з Китаю, запідозривши у них коронавірус. Фото Ігор Зінкевич.

Події
04 лютого 2020 09:09

Львів'яни викликали медиків до своїх сусідів, які приїхали з Китаю, запідозривши у них коронавірус. Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич. 

За його словами, виклик про хворих, які нещодавно повернулися з Китаю, надійшов від мешканців вулиці Насипна у Львові.

Як видно зі світлини, зробленої випадковим свідком і опублікованої Зінкевичем, аби вберегтися від небезпечного вірусу, медики прибули на виклик у спецкостюмах, водій "швидкої" – у масці. Але бригаду медиків у квартиру не впустили, адже нікого не було вдома. Тож підтвердити, або спростувати інформацію про коронавірус у Львові так і не вдалося. А ось заявник, який надав лікарям це повідомлення, вимкнув телефон і на зв'язок більше не виходив. 

"Самі ж медики вважають, що це фейкова інформація від доброзичливих сусідів, чи друзів, які викликали бригаду", – додав Ігор Зінкевич, нагадавши, що за не достовірне повідомлення подібного характеру, з викликом спеціальних служб, передбачене покарання.

Львів'яни викликали медиків до своїх сусідів, які приїхали з Китаю, запідозривши у них коронавірус. Скріншот повідомлення Ігоря Зінкевича.

Львів'яни викликали медиків до своїх сусідів, які приїхали з Китаю, запідозривши у них коронавірус. Скріншот повідомлення Ігоря Зінкевича.

Як пізніше повідомили в в управлінні охорони здоров’я Львівської міськради, за цією адресою ніхто не проживає, і там проводяться ремонтні роботи. Прізвище чоловіка, який нібито захворів, у списках територіальної поліклініки немає. "Таким чином, підстав вважати правдивою інформацію про наявність такого пацієнта — немає", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 27 січня у Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували студента, який з кашлем і ринітом повернувся напередодні з Китаю. За інформацією Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 28 січня у пацієнта спостерігався незначний риніт. Згодом, у лікарню потрапив 40-річний чоловік, який перервав туристичну мандрівку на острів Хайнянь і повернувся до Львова. У понеділок, 3 лютого, обох пацієнтів виписали з лікарні, підозра на коронавірус не підтвердилася. 

Зазначимо, у Китаї кількість жертв коронавірусу nCOV вже сягнула більше 400 людей. Вакцини від нього поки що немає. Співробітники лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я заявили, що, аби убезпечити співвітчизників від смертельного вірусу 2019-nCoV, зустрічатимуть усі літаки з Китаю. 

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах