Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви. Фото православний журнал Фома.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви. Фото православний журнал Фома.

Події
05 березня 2020 17:16

Львівський священик розповів про те, чи безпечно ходити до церкви, і як слід поводитися у храмі, коли у світі лютує епідемія корона вірусу.

Як розповів капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, у європейських містах, де зафіксоване поширення вірусу, заборонені меси.

"Коли ми говоримо про Львів, який є релігійним за своїм характером, то, без сумніву, для нас це велика проблема. Для того, аби наші вірні змогли комфортно відвідувати наші храми та не боятись, ми пропонуємо багато засобів дезінфекції та гігієни", — розповів священник.

Хіба до ворожки: у Львові немає тест-систем для діагностики коронавірусу

За словами отця Павла, коронавірус не має бути трагедією людства.

"Завжди, коли були різні віруси та інфекції, люди єднались проти таких нещасть. Але подивіться лишень, як зараз ставляться люди, наші співгромадяни до інформації, коли хтось захворів. Дивіться, як це небезпечно, коли ми самі себе можемо знищити. Коли самі можемо себе інфікувати злобою та ненавистю", — наголосив отець Павло.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви.

Нагадаємо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах