Видихай: хвора на коронавірус жінка з Радомишля не заразила родичів на Львівщині

Хвора на коронавірус жінка з Радомишля не заразила родичів на Львівщині. Фото РІСУ.

Хвора на коронавірус жінка з Радомишля не заразила родичів на Львівщині. Фото РІСУ.

Події
13 березня 2020 16:11

71-річна жінка з Радомишля Житомирської області, у якої виявили коронавірус і яка гостювала на Львівщині, не заразила родичів, з якими спілкувалася. З моменту спілкування з хворою вже пройшло 16 днів, інкубаційний період уже пройшов. Про це повідомив ZAXID.NET директор Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів.

За його словами, у контакті з жінкою, у якої діагностували коронавірус, було двоє родичів: чоловік і жінка. Епідеміологи знайшли і перевірили цих людей – у них немає жодних симптомів респіраторних захворювань.

"Вони зустрічалися ще 26 лютого. Жінка, у якої діагностували коронавірус, приїхала з Житомира на Львівщину, у Жовківський район. На той час у неї не було жодних симптомів захворювання. Разом з родичами, чоловіком і дружиною, гостя з Житомирщини машиною поїхала до Польщі. Там родичі її залишили, а самі повернулися додому. Жінка ж повернулася на Житомирщину швидким поїздом", – розповів Роман Павлів, додавши, що підстав для паніки нема. Люди здорові. Вони практично були у домашній ізоляції.

Також епідеміологи поспілкувалися з місцевими медиками. У селі у селі Замочок Жовківського району, де гостювала пенсіонерка, все спокійно.

Нагадаємо, у Радомишлі Житомирської області у жінки діагностовано коронавірус. У домашній ізоляції перебуває 22 людини, які контактували з хворою. 71-річна пацієнтка перебувала в обласній інфекційній лікарні. Її під'єднали до апарату штучного дихання, проте 12 березня стало відомо, що жінка померла. Поховали пенсіонерку 14 березня у Радомишлі. Похорон відбувся без рідних і близьких.  

Додамо, що 12 березня в Україні офіційно зафіксували два нові випадки зараження коронавірусом. 

Зазначимо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. Чимало закладів міста Лева призупинили роботу. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах