Карантин у Львові 2020: Андрій Садовий оголосив перехідний період

Карантин у Львові 2020: Андрій Садовий оголосив перехідний період. Фото: iz.com.ua

Карантин у Львові 2020: Андрій Садовий оголосив перехідний період. Фото: iz.com.ua

Події
12 березня 2020 09:12

Від четверга, 12 березня, до п'ятниці, 3 квітня, у всіх навчальних закладах Львова вводять карантин. Таке рішення 11 березня прийняла міська комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомили VG Львів у пресслужбі Львівської міськради, окрім цього, у місті Лева обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. 

Бережи себе: у 12 мешканців Львівщини запідозрили коронавірус


На підготовку – два дні 


Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, 12 і 13 березня на перехідний період дитячі садки і школи ще будуть працювати. Навчання у школах не буде, але батьки, які не мають з ким залишити дітей, можуть привести їх до школи. Мерія також просить людей, які повертаються з Італії, провести вдома двотижневий карантин.

Карантин у Львові 2020: Андрій Садовий оголосив перехідний період. Фото: iz.com.ua

Карантин у Львові 2020: Андрій Садовий оголосив перехідний період. Фото: iz.com.ua

Мер Львова зазначив, що від 12 березня до 3 квітня в усіх закладах середньої, дошкільної та позашкільної освіти усіх типів та форм власності зупиняється освітній процес.

"Рекомендуємо роботодавцям в зв’язку з зупиненням навчального процесу при можливості організувати батькам неповнолітніх дітей роботу в дистанційному режимі. Відпрацювання навчального матеріалу проводити з використанням технологій електронного навчання", – йдеться в рішенні міської комісії з технологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Масок немає, але ви тримайтеся: у львівські аптеки завезли респіратори


Обмеження і заборони


Карантин у Львові 2020: міський транспорт дезінфікують двічі на день. Фото Dyvys.info.

Карантин у Львові 2020: міський транспорт дезінфікують двічі на день. Фото Dyvys.info.

Окрім того мерія прийняла низку інших обмежувальних заходів, що діятимуть у місті на час поширення коронавірусу:

– призупинити проведення культурно-масових та спортивних заходів;

– забезпечити обмеження проведення масових заходів (більше 200 осіб), не допускати осіб, які за результатами термометрії мають підвищену температуру тіла;

– керівникам підприємств, що працюють на території Львова, зокрема торгівельним мережам та розважальним закладам, рекомендують не допускати до роботи працівників з ознаками гострого респіраторного захворювання;

– керівникам підприємств, що працюють на території Львова рекомендують обробляти антисептичними засобами приміщення, торговельних закладів, закладів харчування.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви


Закордонні поїздки скасовуються


Окремі обмеження стосуються працівників Львівської міськради, яким заборонили відрядження та робочі поїздки за кордон. Групові поїздки дітей та молоді за кордон перенесуть.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України запровадив по всій Україні карантинні заходи через поширення нового коронавірусу Covid-2019.

Додамо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах