Житомирська пенсіонерка, в якої виявили коронавірус, гостювала у Львові

Пенсіонерка з Житомирщини, в якої виявили коронавірус, повертаючись з Польщі гостювала у родичів у Львові. Фото умовне.

Пенсіонерка з Житомирщини, в якої виявили коронавірус, повертаючись з Польщі гостювала у родичів у Львові. Фото умовне.

Події
13 березня 2020 09:20

Пенсіонерка з Житомирщини, яка нездужала більше тижня і, в якої виявили коронавірус, повертаючись з Польщі гостювала у родичів у Львові. Про це повідомила Житомирська облдержадміністрація. 

71-річна жінка погано себе почувала з 3 березня, але не зверталася до лікарів. Вона була госпіталізована лише після повернення додому. Жінку поклали до районної лікарні у Радомишлі 12 березня о 10-й ранку, перевозити її у Житомир не планують. 

Дізнайся: коли у Львові з’являться експрес-тести на визначення коронавірусу

Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик повідомив, що лікарі виявили у 71-річної пацієнтки ускладнення – запалення легенів. Проводиться необхідне симпоматичне лікування.

Також під наглядом лікарів знаходиться шестеро людей – її близькі родичі, з якими вона проживала. На даний час симптомів коронавірусу у них не виявлено.

Чи потрібні маски: у Львові запрацював чат-бот про коронавірус

Як розповів Житомир.інфо, директор державної установи "Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" Зіновій Парамонов, епідеміологів найбільше турбує те, що хвора жінка відвідала храм.

"8 березня ця жінка відвідала церкву. Ви всі знаєте, як люди похилого віку йдуть до церкви, йдуть до образу, а потім до нього підходять усі присутні. Це нас хвилює", – заявив він.

Парамонов повідомив, що зараз триває робота зі священниками, аби виявити людей, які в той день перебували у храмі. Щоправда він не уточнив, у якому саме місті інфікована жінка ходила до церкви.

Як стало відомо пізніше, 13 березня стан хворої погіршився і визначався як важкий. Жінку перевели на штучну вентиляцію легень. За кілька годин вона померла. На щастя, як повідомили епідеміологи, вона не заразила родичів на Львівщині. Поховали пенсіонерку 14 березня у Радомишлі. Похорон відбувся без рідних і близьких.  

Зазначимо, що 12 березня в Україні офіційно зафіксували нові випадки зараження коронавірусом. 

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. Чимало закладів міста Лева призупинили роботу. Україна закриває автомобільні, пішохідні і залізничні контрольні пункти на кордонах із країнами Європи у Львівській, Закарпатській і Волинській областях.

Додамо, що задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях Львова встановлюють дозатори з антисептиками для рук. Львівська міськрада рекомендує установам замінити сушки рушниками. З 26 лютого в львівському аеропорту всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. До того ж, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах