За поширення фейків: чотирьох мешканців Львівщини оштрафували

Чотирьох мешканців Львівщини оштрафували

Чотирьох мешканців Львівщини оштрафували

Події
26 березня 2020 13:36

Правоохоронці оштрафували чотирьох мешканців Львівщини, які поширювали фейки про вірус COVID-19 та заходи, які нібито були заплановані для недопущення його розповсюдження на Львівщині.

Як повідомили в відділі комунікації поліції у Львівській області, неправдиву інформацію щодо коронавірусу розповсюджували в соціальних мережах.

«Такі вчинки є неприпустимими у цей складний період. Я закликаю усіх мешканців Львівщини, особливо користувачів соцмереж, ретельно перевіряти інформацію, яку ви отримуєте, аналізувати її і в жодному разі не розповсюджувати неправдиві чутки. Найкраща порада, яка може бути у цей період – користуйтесь офіційними джерелами інформації та здоровим глуздом», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський.

Правоохоронці встановили осіб, причетних до розповсюдження фейків про коронавірус – ними виявились 39-річна мешканка одного з сіл Дрогобицького району, житель міста Броди віком 60 років, 32-річний мешканець Турківського району та 26-річна жителька міста Хирів Старосамбірського району.

На усіх причетних громадян склали протоколи за адміністративні правопорушення, їх оштрафують в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або призначать виправні роботи.

Не ведись: 7 фейків про коронавірус і карантин

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах