Поширювали фейки про коронавірус: СБУ викрили сімох мешканців Львівщини

Поширювали фейки про коронавірус: СБУ викрили ще сімох мешканців Львівщини фото

Поширювали фейки про коронавірус: СБУ викрили ще сімох мешканців Львівщини фото

Події
31 березня 2020 15:37

Протягом тижня кіберполіція викрила сімох мешканців Львівщини, які поширювали у соцмережах фейки про коронавірус, сіючи паніку паніку серед юзерів.

Про це повідомили в пресслужбі Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Загалом за період карантину працівники СБУ виявили 79 осіб, які поширювали неправдиву інформацію про COVID-19, з них із них – чотири інтернет-агітатори, які діяли за завданням Росії. Також правоохоронці заблокували понад тисячу інтернет-спільнот, що загалом мали понад 500 тисяч підписників.

«Фахівці Служби безпеки України викрили діяльність проросійських «кіберактивістів» з Одеси, Дніпра, Львова та Херсону. Розслідування проводиться у межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні СБУ.

Серед порушників є семеро мешканців Львівщини. За даними спецслужб, зловмисники намагалися дестабілізувати ситуацію в Україні.

Нагадаємо, СБУ викрила 63-річну львів’янку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження коронавірусу COVID-19 в Україні. Окрім того, що нагнітала панічні настрої, жіночка також робила дописи із закликами до повалення конституційного ладу та пропагувала ідею створення так званої «Новоросії».

Не ведись: 7 фейків про коронавірус і карантин   

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах