Галицький менталітет: львів'яни найкраще в Україні дотримуються самоізоляції

Галицький менталітет: львів'яни найкраще в Україні дотримуються самоізоляції фото

Галицький менталітет: львів'яни найкраще в Україні дотримуються самоізоляції фото

Події
14 квiтня 2020 14:30

Серед усіх мешканців великих міст, львів’яни та тернополяни найкраще дотримуються правил самоізоляції.

Про це свідчать дані компанії «Київстар», що ґрунтуються на аналізі пересування абонентів мобільного зв’язку.

Найбільш сумлінно в країні слідують карантинним обмеженням міста Львів і Тернопіль. А серед областей - Київщина та Одещина.

Система компанії «Київстар» відстежувала зміни базових станцій телефонами абонентів і віддалення від зони звичного місця розташування на радіус понад 1 кілометр упродовж дня, за який і розраховують дані.

Індекс дотримання самоізоляції. Фото: КиївстарІндекс дотримання самоізоляції. Фото: Київстар

Відтак, згідно з отриманими даними, найбільше абонентів обмежили своє пересування на період самоізоляції на Київщині – 29,2%. На другому місці Одещина із показником 21,9%, а та третьому – Харківщина (19,15%). За нею слідують Львівщина (18,8%) та Дніпропетровська область (18,3%).

Також сумлінно до обмежувальних правил карантину поставились Полтавська (16,8%), Запорізька (16,2%), Тернопільська (15,8%) та Івано-Франківська області (15,8%).

Щодо міст, то найкраще дотримуються самоізоляції Львів (62%) і Тернопіль (59%). Далі за лідерами – Черкаси (48%), Рівне (42%), Івано-Франківськ (37%).

Міста, в яких найкраще дотримуються самоізоляції. Фото: КиївстарМіста, в яких найкраще дотримуються самоізоляції. Фото: Київстар

Крім того, минулого тижня Міністерство цифрової трансформації України на основі даних мобільних операторів створило карту, на якій візуалізували дотримання правил самоізоляції громадянами, які повернулися з-за кордону.

Порушення самоізоляції. Фото: Міністерство цифрової трансформації УкраїниПорушення самоізоляції. Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Нагадаємо, усі українці, які повертаються з-за кордону, підписують добровільну згоду на 14-денну самоізоляцію. Упродовж цього часу їм заборонено покидати дім чи інше місце ізоляції, їх також зобов'язали встановити спеціальний додаток на смартфон «Дій вдома», аби поліція змогла слідкувати за їхнім пересуванням. У разі порушення самоізоляції - штраф від 17 до 34 тис. грн.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах