Налягай на курку: у львівських магазинах впали ціни на деякі продукти

Налягай на курку: у львівських магазинах впали ціни на деякі продукти фото

Налягай на курку: у львівських магазинах впали ціни на деякі продукти фото

Події
15 квiтня 2020 12:29

Від початку впровадження в Україні карантину через пандемією COVID-19, на Львівщині щодня здійснюють моніторинг цін на продовольчі товари.

Як повідомив очільник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, такий моніторинг проводять з метою недопущення в області підняття цін.

«Завдяки налагодженому діалогу влади, всіх відповідальних структур, а також соціально відповідального бізнесу, підприємців на території Львівської області вдалось досягнути здешевлення цін на продукти», - йдеться у повідомленні.

Відтак, майже на 5% подешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Крім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% - молоко.

Також впали ціни на овочі: морква подешевшала на більш як половину, капуста білокачанна – на 20,2%, на 12% подешевшали буряк та цибуля. В порівнянні із кінцем березня зниження вартості борщового набору становить 10,6%, вартість м’ясо-молочного набору знизилась на 3,5%, а вартість нафтопродуктів знизилась на 4,3%.

Також Максим Козицький наголосив на недопустимості підняття цін на товари у такій ситуації, яка сьогодні є в Україні, а також зазначив, що моніторинг цін на товари будуть проводити і надалі.

Нагадаємо, з 14 квітня Міністерство охорони здоров’я знову заборонило роботу усіх ринків на території України до кінця карантину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах