Що відомо: з'явилися деталі про шостого померлого від коронавірусу у Львові

Що відомо: з'явилися деталі про шостого померлого від коронавірусу у Львові фото

Що відомо: з'явилися деталі про шостого померлого від коронавірусу у Львові фото

Події
15 квiтня 2020 14:54

Шостому померлому від коронавірусу у Львові лабораторний тест на Covid-19 двічі показував негативний результат. Про це в ефірі радіо «Львівська хвиля» повідомив головний медик Львова Володимир Зуб.

За його словами, виявити інфекцію вдалося лише за результатами розтину та обстеження трупного матеріалу.

Володимир Зуб зазначив, що частіше хворіють люди віком від 60 років, втім випадки інфікування у людей віком 40-45 років також є, пише tvoemisto.tv.

«Помирають здебільшого старші люди та люди з супутніми соматичними патологіями у вигляді хронічних захворювань легень, цукрового діабету, серцевих захворювань. Тобто, як і показує досвід інших країн, цей вірус особливо важкий для людей старшого віку й тих, хто має супутні патології», — розповів він.

Більше половини з інфікованих на Львівщині – не в лікарні, а на самоізоляції вдома під спостереженням львівських медиків.

Начальник міського управління охорони здоров’я зауважив, що люди можуть бути носіями коронавірусу без клінічних проявів.

За позитивним результатом експрес-тесту та негативним ПЛР не можна на 100% стверджувати, що людина вже перехворіла коронавірусом. В Україні не проводять достовірної діагностики на наявність антитіл до Covid-19.

Нагадаємо, Володимир Зуб пояснив, чому офіційна статистика хворих на коронавірус в Україні відрізняється від кількості фактично інфікованих.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах