Новий світ: обмеження через коронавірус в Україні можуть тривати два роки

Новий світ: обмеження через коронавірус в Україні можуть тривати два роки фото

Новий світ: обмеження через коронавірус в Україні можуть тривати два роки фото

Події
22 квiтня 2020 12:17

В Уряді прогнозують, що карантинні обмеження через коронавірус в Україні можуть тривати два роки.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

«Система охорони здоров’я зараз завантажена хворими на коронавірус менше, ніж на 10%. Це ми йдемо за так званим позитивним сценарієм. Але це не означає, що у нас в цьому році не буде піків і сплесків. Загалом світ в цьому році коронавірус не здолає, і нам у будь-якому випадку прийдеться жити в умовах вже нового світу і нових соціальних обмежень. Наприклад, ризико-орієнтованих умов, коли будемо вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах чи областях», – каже Денис Шмигаль.

Глава уряду посилається на прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я і зазначає, що масочний режим, дезінфекція, соціальна дистанція та певні правила поведінки можуть діяти ще до двох років.

«Ми сьогодні запроваджуємо певні визначення карантинних заходів та необхідності їх запровадження в рівнях – жовтий, помаранчевий, червоний. Жовтий це коли ситуація помірна і ми можемо відпускати основні галузі і працювати в дуже м'яких умовах карантину. Помаранчевий – це якщо кількість хворих починає зростати, і, припустимо, в окремому регіоні вже є один або два летальних випадки. Тоді ми цей регіон локалізуємо і закриваємо. Червоний – це lockdown, коли регіон чи країна фактично закриваються повністю, як зараз», – розповідає Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я пропонує продовжити карантин до 12 травня. Проте, з послабленням умов карантину, зокрема, дозволити після 24 квітня прогулянки в парках, але з обмеженням по кількості осіб та вимогою використовувати засоби індивідуального захисту. Тож не варто сподіватись, що у травні всі зможуть забути про карантин і жити, як раніше.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах