Продовжити, але послабити: МОЗ розповіло про карантин в Україні

Продовжити, але послабити: МОЗ розповіло про карантин в Україні  фото

Продовжити, але послабити: МОЗ розповіло про карантин в Україні фото

Події
21 квiтня 2020 11:18

Міністерство охорони здоров'я буде виносити на найближче засідання уряду постанову про продовження карантину до 12 травня. Проте, пропонуватиме послабити умови карантину, зокрема, дозволити після 24 квітня прогулянки в парках, але з обмеженням по кількості осіб та вимогою використовувати засоби індивідуального захисту.

Про це під час брифінгу 21 квітня заявив очільник відомства Максим Степанов. За його словами, таке рішення зумовлене рівнем захворюваності в Україні та небезпекою, яку несе коронавірус.

МОЗ планує відкрити музеї, бібліотеки з чітким дотриманням карантинних обмежень, соціальної дистанції та використанням засобів індивідуального захисту, а також термоскринінгом на вході.

«Також ми плануємо ще низку пом’якшень карантинних обмежень, але всі вони будуть чітко регламентовані: як саме можна буде відвідувати той чи інший заклад», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, поки що карантин в Україні, який розпочали 12 березня з закриття усіх навчальних закладів, продовжений до 24 квітня. На початку квітня уряд запровадив жорсткі карантинні обмеження, зокрема, заборонив відвідувати дитячі і спортивні майданчики, зони відпочинку, ходити на вулиці більше, ніж по двоє, перебувати у громадських місцях без захисних масок, а пенсіонерам і тим, хто хворий на COVID-19 чи контактував з хворим, – виходити з дому.

Додамо, що станом на 9.00 вівторка, 21 квітня, в Україні підтверджено 6 125 випадків  COVID-19. На амбулаторному лікуванні 4 089 пацієнтів, з них 302 дитини. Усього госпіталізовано 2 036 осіб, з них 97 дітей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах