Говорить МОЗ: повна відміна карантину призведе до 120-140 тисяч смертей до кінця року

Говорить МОЗ: повна відміна карантину призведе до 120-140 тисяч смертей до кінця року фото

Говорить МОЗ: повна відміна карантину призведе до 120-140 тисяч смертей до кінця року фото

Події
03 травня 2020 10:43

Повна відміна карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів призведе до 120-140 тисяч смертей до кінця вже цього року. Такий прогноз отримало Міністерство охорони здоров'я від Київської школи економіки.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Введенні профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат. І як би вже не хотілось всім нам позбавитись цього карантину і коронавірусу, треба все ж таки включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно», – пояснив Ляшко.

За його словами, ми мало почуємо про можливі економічні втрати від смертності, захворюваності та інвалідизації населення. 

«Втрати, що пов’язані з недовиробництвом внутрішнього валового продукту через вибуття людини з трудової діяльності через коронавірусну хворобу. Втрати, що пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. І втрати, що пов’язані, ненаданням, через коронавірус, медичної допомоги тим хто її потребує», – додав Ляшко.

Карантинні заходи, які дозволять врятувати 120-140 тисяч українців.Карантинні заходи, які дозволять врятувати 120-140 тисяч українців.

Із 11 травня уряд планує пом’якшити карантин, але за певних протиепідемічних умов. У МОЗ наразі фіналізують тимчасові вимоги щодо профілактичних заходів при обслуговуванні в перукарнях та салонах краси, при торгівлі господарчими товарами, роботи кав’ярень, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо. Їх планують опублікувати завчасно, щоб підприємці встигли підготуватися.

Нагадаємо, що станом на 9:00 неділі, 3 травня, в Україні 11913 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У Львові та області підтверджено 473 випадки інфікування коронавірусом

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах