Важко жити на зарплату: у Львові слідча поліції торгувала чужим приватним життям

У Львові СБУ затримала слідчу поліції, яка продавала доступ до приватних телефонних розмов. Фото: УСБУ у Львівській області.

У Львові СБУ затримала слідчу поліції, яка продавала доступ до приватних телефонних розмов. Фото: УСБУ у Львівській області.

Події
29 травня 2020 12:25

У Львові СБУ затримала слідчу поліції, яка продавала доступ до приватних телефонних розмов. Жінці вже оголошено про підозру за «злив» персональних даних.

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

У Львові СБУ затримала слідчу поліції, яка продавала доступ до приватних телефонних розмов. Фото: УСБУ у Львівській області.У Львові СБУ затримала слідчу поліції, яка продавала доступ до приватних телефонних розмов. Фото: УСБУ у Львівській області.

За версією слідства, співробітниця поліції незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам. Вартість таких послуг залежала від повноти відомостей та платоспроможності замовника. Під час обшуків у помешканні та за місцем служби слідчої виявили особисті дані громадян, зібрані незаконним шляхом, та інші матеріали, що доводять протиправні її дії.

«Наразі зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на вулиці Бориса Тена, що у Шевченківському районі Львова, відбулося затримання злочинного угруповання. Сімох молодиків підозрюють у шахрайстві із продажем техніки через інтернет.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах