Назад у СРСР: на зупинці у Львові повісили килим

На зупинці у Львові повісили килим. Фото: PxHere

На зупинці у Львові повісили килим. Фото: PxHere

Події
01 червня 2020 11:13

На зупинці громадського транспорту на площі святого Теодора у Львові з’явилась незвична інсталяція – радянський килим.

Відповідне фото у своєму Інстаграмі опублікував митець Dart_painter.

На зупинці у Львові повісили килим. Автор: Dart_painterНа зупинці у Львові повісили килим. Автор: Dart_painter

«Нещодавно я задумався, чому люди до цього часу їх там тримають? У кожного свої погляди на те, що добавляє затишку в домі. Особисто на мою думку, килими на стінах – це пережиток минулого. Пережиток минулого, який я виніс зі своєї квартири. Килим, що я виніс зі свого дому – це символ минулого, символ застарілих моральних норм і стереотипів, які потрібно відпустити і рухатись у майбутнє», - зазначив автор інсталяції.

Автор доповнив килим персонажами з відомої картини радянського художника Федора Решетникова «Знову двійка». За словами митця, саме цей витвір мистецтва є яскравим прикладом соціалістичного реалізму, що у свій час, як і килими на стінах, був актуальним, але тепер став однією з багатьох сторінок нашої історії.

«Його я повісив саме на зупинці, що є місцем, де можна сісти в автобус, залишивши своє минуле за спиною і відправитись на зустріч чомусь новому, невідомому і прекрасному», – підсумував Dart_painter.

Нагадаємо, ще одна інсталяція автора Dart_painter з’явилася в центрі Львова в кінці березня цього року. Величезну медичну маску встановили у сквері На валах, що навпроти Львівської облдержадміністрації, із надписом «Я – маска. Одягніть мене, будь ласка».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах