Підозрюють у «дахуванні»: у Львові затримали керівництво «Муніципальної варти»

Підозрюють у «дахуванні»: у Львові затримали керівництво «Муніципальної варти». Фото:

Підозрюють у «дахуванні»: у Львові затримали керівництво «Муніципальної варти». Фото:

Події
05 червня 2020 16:51

У Львові затримали директора і трьох працівників комунального підприємства «Муніципальна варта». Їх підозрюють у вимаганні та отриманні хабарів. Муніципалам закидають те, що вони надавали охоронні послуги приватним підприємствам за гроші, не укладаючи необхідних договорів. Усіх підозрюваних працівників відсторонили від роботи.

Про це повідомили у поліції та прокуратурі Львівщини.

За версією поліції, директор львівського комунального підприємства «Муніципальна варта» разом із своїм заступником та ще двома керівниками підрозділів, «зловживаючи службовим становищем, налагодили схему системного вимагання та одержання неправомірних вигод від суб’єктів підприємницької діяльності за надання охоронних послуг».

У Львові затримали директора і трьох працівників комунального підприємства «Муніципальна варта». Фото: Ірина Діденко.У Львові затримали директора і трьох працівників комунального підприємства «Муніципальна варта». Фото: Ірина Діденко.

Усіх підозрюваних працівників відсторонили від роботи. Фото: Ірина Діденко.Усіх підозрюваних працівників відсторонили від роботи. Фото: Ірина Діденко.

Затримані муніципали, окрім охорони комунального майна, охороняли ще й приватні об’єкти. Фото: Ірина Діденко.Затримані муніципали, окрім охорони комунального майна, охороняли ще й приватні об’єкти. Фото: Ірина Діденко.

У прокуратурі повідомили, що затримані муніципали, окрім охорони комунального майна, охороняли ще й приватні об’єкти. Свої послуги приватникам вони надавали без оформлення договірних відносин та отримували за це платню готівкою. До охорони об'єктів вони залучали особовий склад підприємства.

 «Це ЛКП створено для забезпечення правопорядку у місті, а не для наживи на посадових повноваженнях. Заслуги керівника, які він здобув під час служби на фронті, не є індульгенцією для зловживань», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові патологоанатом із медбратом "погоріли" на хабарництві.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах