Через смерть пацієнтки: у Львові судитимуть гінекологів і хірурга

Через смерть пацієнтки: у Львові судитимуть гінекологів і хірурга. Фото умовне.

Через смерть пацієнтки: у Львові судитимуть гінекологів і хірурга. Фото умовне.

Події
01 липня 2020 09:48

На Львівщині судитимуть трьох лікарів, яких підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті пацієнтки. Слідчі вже завершили розслідування і скерували обвинувальні до суду. Лікарям загрожує до двох років за ґратами.

Правоохоронці встановили, що 6 червня 2017 року в одну з львівських лікарень поступила 77-річна львів’янка. Лікуванням пацієнтки займались лікарі гінекологічного та хірургічного відділень медзакладу. Проте, 28 червня того ж року жінка померла у лікарні.

«Встановлено, що смерть пацієнтки настала внаслідок недбалого та несумлінного ставлення окремих працівників лікарні до своїх професійних обов’язків. Зокрема, через недостатнє обстеження хворої, лікарі не встановили їй правильний діагноз, а отже - не могли призначити відповідне лікування, що обумовило смерть пацієнтки внаслідок розвитку хвороби», - йдеться у повідомленні відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Досудове розслідування завершене. Вчора, 30 червня, слідчі скерували обвинувальні акти на розгляд суду. Медикам загрожує покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 27 квітня у Городоцькій центральній районній лікарні, що на Львівщині, помер 23-річний хлопець, якому лікарі не змогли вчасно діагностувати гострий апендицит. Уночі 22 квітня він звернувся зі скаргами на різкий біль внизу живота та блювоту у приймальне відділення лікарні, натомість його відправили на амбулаторне лікування.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах