Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат

Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат. Фото: Volynpost.com (умовне).

Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат. Фото: Volynpost.com (умовне).

Події
08 липня 2020 22:04

Львівські айтішники розробили безкоштовний мобільний додаток EcoHike, який дозволяє відслідковувати і ліквідовувати сміття у Карпатах. Унікальний застосунок, розроблений, а згодом покращений, інженерами компанії GlobalLogic, аби очистити від непотребу Львівщину, Карпати, а тоді й усю Україну, презентували сьогодні, 8 липня. Минулого року спільними зусиллями через EcoHike активісти прибрали в горах 1 тонну побутового сміття. 

Створена львівськими інженерами платформа вже об'єднала кілька тисяч небайдужих українців. За допомогою додатку EcoHike під Apple iOS та Google Android користувачі можуть відмічати на мапі засмічення, які вони не в змозі прибрати самотужки, або ж шукати та допомагати очистити мітки, створені іншими користувачами.

Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат.Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат.

Зручно, що додаток, який, до слова, не має аналогів в Україні, можна використовувати навіть без підключення до інтернету, тобто у найвіддаленіших куточках нашої країни. Мапу території, яку ви плануєте прибрати, можна завантажити заздалегідь, а будь-які створені чи оновлені мітки з'являться у системі відразу після підключення вашого смартфону до інтернету.

Щодо вже згаданих нових функцій EcoHike, то тепер у застосунку з'явилися партнерські заходи з прибирання сміття, долучитися до яких може будь-хто. Згодом можливість створювати власні заходи з'явиться і у решти користувачів. Окрім того, будь-якими мітками та заходами користувачі можуть ділитися у соціальних мережах.

Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат.Сміття на мапі: презентовано оновлений мобільний додаток для очищення Карпат.

«Ідея створення EcoHike виникла після, організованого нашими колегами, походу на гору Хом’як. Мандруючи схилами, колеги побачили багато полишеного туристами сміття. Прибрати його можна було лише об'єднавши зусилля багатьох небайдужих людей за допомогою хмарних та мобільних технологій. Так виникла ідея платформи, що допоможе масштабувати процес прибирання, зробити його зручним та більш організованим» — розповів консультант компанії GlobalLogic, лідер проекту EcoHike Юрій Голованов.

Нагадаємо, львів’ян кличуть на прибирання лісопарку «Погулянка».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах