Затримання луцького терориста і звільнення заручників: фото, відео, подробиці

Затримання луцького терориста і звільнення заручників. Фото: Арсен Аваков.

Затримання луцького терориста і звільнення заручників. Фото: Арсен Аваков.

Події
22 липня 2020 08:27

Cпецпризначенцям вдалося затримати терориста Максима Кривоша і звільнити з полону усіх заручників, які перебували у захопленому в центрі Луцька автобусі. Близько 21:25 вівторка, 21 липня, біля автобусу пролунав вибух, після якого до нього під'їхав БТР. З автобусу почали виходити заручники, після чого бійці СБУ підрозділу «А» спільно з Нацполіцією затримали терориста. За попередніми даними, Максим Кривош добровільно здався у руки правоохоронців.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що 13 звільнених заручників перебувають у задовільному стані.

За його словами, Максим Кривош мав кількох спільників, одного з яких вже затримали у Харкові.

В Офісі президента зазначають, що саме очільник держави Володимир Зеленський вмовив луцького терориста відпустити спочатку трьох людей, а потім взагалі здатися.

Нагадаємо, що зранку, 21 липня, у центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус із близько 20 заручниками. Він сам зателефонував у поліцію і представився ім'ям Максим Плохой. Волинські журналісти з’ясували, що справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.

Затримання луцького терориста і звільнення заручників. Фото: ТСН.Затримання луцького терориста і звільнення заручників. Фото: ТСН.

З собою луцький терорист мав вибухівку та зброю. Він висунув ідеологічні вимоги до політиків, чиновників і суддів і закликав їх публічно визнати себе «терористами в законі».

На місці події регулярно лунали постріли та вибухи. Люди, яких захопили у заручники у рейсовому автобусі у центрі Луцька, понад 10 годин перебували в полоні. Згодом Кривош відпустив перших трьох заручників після розмови з президентом Володмиром Зеленським.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах