Львів залишили у помаранчевій карантинній зоні: повтори правила

Львів залишили у помаранчевій карантинній зоні: повтори правила. Фото: sobitie.com.ua.

Львів залишили у помаранчевій карантинній зоні: повтори правила. Фото: sobitie.com.ua.

Події
07 серпня 2020 17:05

Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 7 серпня, вирішила залишити ще на тиждень у Львові та Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському районах помаранчевий рівень епідемічної безпеки, у Жовківському, Яворівському та Кам'янка-Бузькому районах – жовтий, на решті території – зелений.

Про це свідчить інформація на інтерактивній мапі рівнів епідемічної небезпеки, які встановлюють на основі кількох показників: завантаженості ліжок у лікарнях хворими на коронавірус, середньої кількості ПЛР та ІФА-тестувань, коефіцієнту виявлення нових хворих та показнику динаміки зростання кількості хворих.

Що повинні закрити

Згідно з постановою урдяу, у Львові та Миколаївському, Перемишлянському і Пустомитівському районах заборонено:

роботу закладів, що надають послуги з розміщення людей (хостели, бази відпочинку тощо), крім готелів;

роботу нічних клубів, ресторанів, кафе, барів, інших розважальних закладів та закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00, крім доставки їжі;

роботу спортзалів та фітнес-центрів;

роботу закладів культури;

роботу дитячих таборів;

оздоровлення та відпочинок дітей за межами області;

планову госпіталізацію, крім допомоги вагітним, новонародженим, породіллям, онкохворим, пацієнтам, які потребують паліативної допомоги, а також екстреної допомоги;

відвідувати сторонніми людьми заклади соцзахисту, крім тих установ, які надають соціальні послуги екстрено. Ця вимога також дійсна для Жовківського, Яворівського та Кам'янка-Бузького районів.

Львів не посилюватиме карантин

Проте Львівська міська рада 4 серпня вирішила не посилювати карантин в місті, тобто фітнес-центри, заклади культури, хостели тощо у межах Львова працюють і надалі. Натомість у місті проведуть перевірку ринків, супермаркетів, ТРЦ, спортивних закладів та закладів громадського харчування на дотримання карантинних вимог.

На решті території області цих обмежень немає, проте регіональні комісії ТЕБ і НС можуть самостійно встановити додаткові заборони для певних районів чи міст.

Чи можна проводити масові заходи

Проводити масові заходи можна, але для Львова, Миколаївського, Перемишлянського і Пустомитівського районів – за участі максимум 100 людей і не більше однієї людини на 20 метрів квадратних. Спортивні заходи, зокрема, різні матчі та змагання, можна проводити за умови щоденного контролю здоров’я їхніх учасників.

На решті території області проводити масові заходи можна за інших обмежень:

ля заходів на відкритому повітрі та в приміщенні – максимум 1 людина на 5 метрів квадратних;

для кінотеатрів, театрів та інших закладів культури – максимум 50% заповнених місць;

для заходів, під час яких відвідувачі стоять, – дотримання соціальної дистанції 1,5 метра (за цим має слідкувати організатор).

Чи потрібно носити маску

Маску чи респіратор зобов’язані носити всі в громадських будинках та спорудах і в громадському транспорті в усіх областях, незалежно від рівня епідемічної небезпеки.

Зазначимо, що наступного разу рівні епідемічної небезпеки переглянуть наступної п'ятниці, 14 серпня.

Нагадаємо, у Тернопільській області виявили чоловіка, який утретє захворів на коронавірусну хворобу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах