Не сміти: у Львові запрацює екопатруль

У Львові запрацює екопатруль. Фото: unsplash.com

У Львові запрацює екопатруль. Фото: unsplash.com

Події
20 серпня 2020 14:46

У Львові створили екологічний патруль, який функціонуватиме на базі КП «Адміністративно-технічного управління». Патруль інформуватиме мешканців щодо сфери охорони довкілля, а також реагуватиме у разі виявлення фактів забруднення повітря, ґрунту, об'єктів благоустрою тощо.

Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 20 серпня, виконавчий комітет Львова.

Як пояснила заступниця директора департаменту містобудування Наталія Алєксєєва, посадовці мають інформувати про виявлення фактів забруднення повітря, ґрунту, об'єктів благоустрою, витоків шкідливих речовин, спалювання сміття або пошкодження об'єктів благоустрою. Відповідно вони мають складати протоколи про адміністративні порушення.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, екологічний патруль у Львові запрацює вже найближчим часом.

«Головна мета — щоб ряд фактів, які були фіксовані за останні періоди, і ті факти, які ми можемо прогнозувати, зокрема спалювання сухої рослинності, забруднення річок та озер, викиди будівельного сміття та багато інших випадків, щоби на них дуже швидко реагувати і чітко розуміти, що є джерелом цього походження. Ми хочемо, щоб справді наші зелені легені міста, і озера, і парки були відкриті для всіх мешканців. Бо якісь речі, наприклад, викид будівельного сміття, які комусь можуть здаватись дрібними, потім можуть переростати у справжнє екологічне лихо. Щоб таких речей уникати, ми прийняли це перше ключове інституційне рішення», - розповів Андрій Москаленко.

Нагадаємо, внаслідок спалювання сміття в дитячому садочку «Веселка» у Львові загинула 68-річна жінка, яка працювала сторожем. На нещасній загорівся одяг і вона не змогла його загасити.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах