Не прощайся з маскою: в Україні хочуть продовжити карантин до листопада

В Україні хочуть продовжити карантин до листопада. Фото: Харківський вимір

В Україні хочуть продовжити карантин до листопада. Фото: Харківський вимір

Події
25 серпня 2020 16:40

Через погіршення епідемічної ситуації в Україні, а саме велику кількість нових випадків інфікування коронавірусом, Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада.  Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

В Офісі Президента зазначили, що від початку пандемії на коронавірусну інфекцію в Україні захворіло понад 108 тисяч осіб. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав також впровадження заборони на роботу нічних клубів та проведення концертів.

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», – наголосив Президент.

Крім того, через зростання показників захворюваності на COVID-19 у світі український уряд планує заборонити на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту, представників гуманітарних місій, а також громадян Білорусії.

«Як ми можемо заборонити в'їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в'їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема – треба враховувати все», – заявив Президент України.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на заході України серед основних причин спалаху COVID-19 є весілля та релігійні обряди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах