Поїла кальмарів: 19-річна дівчина, в якої виявили ботулізм, померла

19-річна дівчина, в якої виявили ботулізм, померла. Фото: hueringen24.de (умовне)

19-річна дівчина, в якої виявили ботулізм, померла. Фото: hueringen24.de (умовне)

Події
08 вересня 2020 11:58

У п’ятницю, 4 вересня, у Львові померла 19-річна Оля Лох з Кам’янка-Бузького району, яка у серпні захворіла на ботулізм. Відомо, що інфекційне захворювання в неї виявили після споживання кальмарів та в’яленої риби. Про це пише Zaxid.net.

З 19 серпня дівчина лежала в реанімації Пустомитівської центральної районної лікарні, її стан оцінювали як стабільно важкий. Протиботулічну сироватку для дівчини привезли зі Львова. Після дев’яти днів госпіталізації, 28 серпня, її виписали додому.

«Що мені казали купувати з ліків, я то все купувала. Потім всі лікарі в Пустомитах почали від неї відмовлятися, не хотіли вони в Пустомитах її лікувати. Якийсь лікар мене витягнув з реанімації в один день і сказав, що її ніхто не хоче лікувати. А на наступний день Олю виписали. Все. Сказали – все, що ми могли, ми вже зробили. І що я мала робити? Я забрала її додому», – розповіла мама дівчини Марія Кулина.

Вдома Олі стало погано, вона скаржилася на сильні болі в животі та слабкість, її тіло почало вкриватися синцями, в неї то піднімалася, то падала температура.

Руки дівчини повністю вкрились синцями. Фото: Єрмоченко ВолодимирРуки дівчини повністю вкрились синцями. Фото: Єрмоченко Володимир

За скеруванням сімейного лікаря у четвер, 3 вересня, Ольгу Лох госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Львові, де наступного дня вона померла. За словами сімейного лікаря з Ременова Богдана Мисака, у дівчини через вроджений полікістоз нирок «не було прогнозів дожити до старості».

Як розповіла мати дівчини, «в експертизі зазначено, що вона померла від цирозу печінки. Перед смертю в неї відмовили нирки і вже вода в легенях була. Той ботулізм її просто добив і прискорив її смерть».

Водночас, головна епідеміологиня області Наталія Тімко розповіла, що дівчину виписали з лікарні у задовільному стані. У перший день після інфікування дівчині ввели сироватку від ботулізму, а коли її виписували з лікарні, у неї вже зникли всі симптоми цієї недуги.

У неділю, 6 вересня, 19-річну Олю Лох поховали. У її матері залишилося ще четверо дітей.

Померла 19-річна Оля Лох. Фото: Єрмоченко ВолодимирПомерла 19-річна Оля Лох. Фото: Єрмоченко Володимир

Нагадаємо, У Стебнику, що на Львівщині, трирічна дитина ковтнула 36 магнітних кульок. Дівчинку госпіталізували до львівської обласної дитячої лікарні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах