Левандівський педофіл: чому слідство у справі щодо зґвалтування 12-річного хлопчика триває так довго

Чому слідство у справі щодо зґвалтування 12-річного хлопчика триває так довго. Фото: Pexels.com (умовне)

Чому слідство у справі щодо зґвалтування 12-річного хлопчика триває так довго. Фото: Pexels.com (умовне)

Події
17 вересня 2020 10:48

У Львові досі триває слідство у справі щодо зґвалтування 12-річного хлопчика на Левандівці. Наразі 18-річному підозрюваному Мирославу М. продовжили запобіжний захід ще на два місяці — до 19 листопада. Про це пише «ВЗ».

Як розповів адвокат родини потерпілого Іван Василишин, слідство триває так довго, оскільки ще не провели всі експертизи. Складність у тому, що в цих експертизах є своя специфіка. Слідчі кажуть, повністю вони будуть готові приблизно на 19 грудня цього року. Тож можна припустити, що запобіжний захід будуть продовжувати ще.

Водночас громадськість та батьки потерпілого хлопчика обурюються, адже судові засідання з продовження запобіжного заходу проводять у закритому режимі. Відповідно ніхто не знає, коли вони відбудуться і яке рішення винесуть. Адже справа резонансна, а через таку юридичну процедуру складається враження, що її замовчують. Батьків та усіх небайдужих до цієї справи обурює припущення, що злочинець може залишитися непокараним.  Проте суди традиційно проводять засідання у справах зґвалтування закритими, оскільки учасникам справи треба розповідати різні неприємні для них нюанси.

Акція протесту під стінами Залізничного суду Львова. Фото: Віка Балицька.Акція протесту під стінами Залізничного суду Львова. Фото: Віка Балицька.

Щодо обвинуваченого, то його сторона зайняла позицію, буцімто його обмовили. Вони також мають свого адвоката. Підозрюваний перебуває в СІЗО, здоровий, почувається добре.

Нагадаємо, 18 червня цього року у Залізничному районі Львова під час прогулянки зник 12-річний хлопчик. Поліцейські попередньо встановили, що хлопчика на вулиці Роксоляни покликав невідомий чоловік, аби той допоміг йому відтягнути мопед та пообіцяв купити дитині газований напій. Невдовзі 12-річний школяр повернувся додому та повідомив, що його зґвалтували. За декілька годин правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 18-річний мешканець Львова, його затримали. 19 червня потерпілий хлопчик під час проведення упізнання вказав поліції на свого кривдника. Під час затримання Мирослав М. зізнався у скоєному злочині, але згодом його родина зайняла позицію — відкидати всі звинувачення. 20 червня Залізничний райсуд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави. Згодом суд продовжив запобіжний захід ще на місяць.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах