Нові карантинні зони: в яку потрапив Львів

Нові карантинні зони: в яку потрапив Львів. Фото: Львівська міськрада.

Нові карантинні зони: в яку потрапив Львів. Фото: Львівська міськрада.

Події
18 вересня 2020 17:45

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час засідання у 18 вересня, переглянула рівні епідемічної небезпеки в регіонах України. У Пустомитівському та у Перемишлянському районах оголосили червоний рівень небезпеки. Читайте всі новини Львова і Львівської області за сьогодні

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, нові обмеження почнуть діяти з 00:00 понеділка, 21 вересня. Львів більше місяця входив до "помаранчевої" зони епідеміологічної небезпеки. З понеділка опиниться у "жовтій".

Червоний рівень епідеміологічної небезпеки

Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області.

Зазначимо, що у "червоній" зоні заборонені робота громадського транспорту, закладів освіти, діяльність закладів харчування, ТРЦ, спортзалів, кінотеатрів. Перетин меж таких зон можливий лише на індивідуальному транспорті, при цьому в автомобілі має бути не більше 5 людей. Окрім того, в межах "червоної" зони заборонена посадка пасажирів у міжобласний транспорт, дозволена лише висадка.

Помаранчевий рівень епіднебезпеки 

Бродівський та Радехівський райони Львівської області.

У "помаранчевій" зоні забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Жовтий рівень епіднебезпеки

Міста Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий і Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Самбірський, Сокальський та Яворівський райони Львівської області.

Зазначимо, що у "жовтій" зоні людям потрібно перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. У "жовтій" зоні забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Зелена зона

Решта районів Львівської області, які не потрапили ні до "червоної", ні до "помаранчевої", ні до "жовтої" зон, перебувають у "зеленій" зоні епідеміологічної небезпеки.

Зазначимо, що у "зеленій" зоні теж є певні правила. Так, у громадських будівлях обов'язковим є носіння маски або респіратора, проведення масових заходів може відбуватися лише за умови перебування не більше однієї особи на 5 квадратних метрів, кінотеатри мають бути заповнені не більше, ніж на 50%, а пасажирські перевезення мають відбуватися тільки для пасажирів на сидячих місцях.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах