Дитина в реанімації: у Львові трирічний хлопчик наївся магнітних кульок

У Львові трирічний хлопчик наївся магнітних кульок. Фото: odessa-daily (умовне)

У Львові трирічний хлопчик наївся магнітних кульок. Фото: odessa-daily (умовне)

Події
12 жовтня 2020 14:01

У Львові трирічний хлопчик наївся магнітних кульок. Цієї суботи, 10 жовтня, малюка терміново прооперували у львівській міській дитячій лікарні, наразі хлопчик перебуває в реанімації. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пише ZAXID.NET з посиланням на заступника головного лікаря лікарні Романа Герегу, кульки потрапили у кишківник дитини, пошкодили його у двох місцях і викликали перфорацію. Через це хлопчику довелося видалити частину розірваного кишківника.

«Хлопчик проковтнув п’ять магнітних кульок від якоїсь гри. Батьки цього відразу не помітили, кульки в організмі дитини були більше доби, потрапили у кишківник і викликали перфорацію. Вони пробили кишку у двох місцях і випали в черевну порожнину. Пішов перитоніт. Дитячим хірургам довелося видалити частину розірваної кишки, бо зшити її було неможливо», – розповів Роман Герега.

За словами лікаря, хірурги спершу думали, що перитоніт викликав апендицит. Але під час оперативного втручання з’ясувалося, що то магнітні кульки пробили кишківник у двох місцях.

Зараз хлопчик у реанімації, де проходить відповідне лікування.

Нагадаємо, схожий інцидент стався 6 жовтня у Стебнику – там трирічна дівчинка ковтнула 36 магнітних кульок. Декілька з них з’єдналися, утворили ланцюжок і потрапили в кишківник. Дівчинку терміново прооперували. Діставали кульки під загальним наркозом ендоскопічно зі шлунка. Частина кульок вийшли з кишківника вийшла природнім шляхом. Словом, львівським лікарям дуже часто доводиться діставати з дитячих шлунків різний мотлох.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах