Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року: нововведення

Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року: нововведення. Фото: pexels

Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року: нововведення. Фото: pexels

Події
13 жовтня 2020 17:46

Карантин в Україні продовжили до 31 грудня 2020 року. Таке рішення прийняв уряд сьогодні, 13 жовтня. Дію адаптивного карантину продовжено до кінця року.

«Світ продовжує бити рекорди захворюваності та посилювати карантинні заходи. В Україні ми також діємо відповідно до епідемічної ситуації. Ці заходи спрямовані, перш за все, на безпеку українців», - зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Серед основних нововведень: зміна дозволеної кількості людей у масових зібраннях, рекомендації щодо осінніх канікул у школах та перехід на дистанційне навчання вишів.

Більше 50 не збиратися

У зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» — не більше 30 людей, у «помаранчевій» — не більше 20. Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

Канікули у школах

Рекомендується закладам середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Відповідне рішення погодила Державна комісія ТЕБ та НС.

Дистанційне навчання у вишах

Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендуємо перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Про роботу ресторанів

Як розповів Максим Степанов, ресторанам і кафе знову заборонили працювати після 22:00, натомість вони й надалі можуть працювати на доставку й винос.

Оновлені обмеження запрацюють після того, як на сайті Урядового порталу опублікують текст оновленої постанови Кабміну.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах