Сюрприз на Покрову: Карпати припорошило снігом

Сюрприз на Покрову: Карпати припорошило снігом. Фото: unsplash.com

Сюрприз на Покрову: Карпати припорошило снігом. Фото: unsplash.com

Події
14 жовтня 2020 15:21

На Покрову у Карпатах вхурделило. Одним із перших про те, що у Карпатах 14 жовтня випав сніг, повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост. 

"Сьогодні, 14 жовтня, на горі Піп Іван Чорногорський хмарно, видимість обмежена до 50 метрів. Вітер західний 19-20 м/с. Температура повітря – чотири градуси нижче нуля. Випав сніг", — йдеться у повідомленні.

Карпати припорошило снігом. Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.Карпати припорошило снігом. Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Фото: скріншот з веб-камери курорту «Захар Беркут»Фото: скріншот з веб-камери курорту «Захар Беркут»

Додамо, що за народною прикметою: яка погода на Покрову, такою вся зима буде. Також підмічено, якщо на Покрову падає сніг, то і на Дмитра (8 листопада) піде сніг.

Зазначимо, що Піп Іваан — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028 метрів. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. На вершині гори знаходяться руїни польської астрономо-метеорологічної обсерваторії, частково відновлені для туристичних потреб і відомі під сучасною популярною назвою «Білий Слон».

Як ранше писав VG Львів, 14 жовтня у Львівській області оголошено штормове попередження. Мешканцям Львівщини радять залишатися вдома, адже буде дуже сильний вітер. Про це повідомили синоптики Львівського регіонального центру з гідрометеорології. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах