"Перепросив усіх тих, кого міг згіршити": львівський священник вибачився за агітацію

"Перепросив усіх тих, кого міг згіршити": львівський священник вибачився за агітацію. Фото: pershyj.com.

"Перепросив усіх тих, кого міг згіршити": львівський священник вибачився за агітацію. Фото: pershyj.com.

Події
21 жовтня 2020 12:39

Львівському священнику довелося вибачитися за публічну підтримку на місцевих виборах однієї з політичних партій. 

Львівський священник УГКЦ, директор Музею митрополита Андрея Шептицького о. Севасьян Дмитрух записав 30-секундний ролик із закликом голосувати на місцевих виборах 25 жовтня за голову Львівської облдержадміністрації Максима Козицького і партію "Слуга народу". Втім, уже невдовзі йому довелося за це вибачатися. Адже ще у серпні 2020 року УГКЦ розробила і опублікувала детальну інструкцію з поведінки священиків в інтернеті, хоча заборони на пряму участь у політичній діяльності, що включає агітацію чи безпосереднє кандидування священиків, УГКЦ дотримується уже десятки років.

"Перепросив усіх тих, кого міг згіршити": львівський священник вибачився за агітацію. Фото: скріншот із відео"Перепросив усіх тих, кого міг згіршити": львівський священник вибачився за агітацію. Фото: скріншот із відео

"Відразу після появи згаданого відеозвернення йому було висловлене братнє упімпення та повідомлено, що такого роду дії, у разі їх повторення, підлягатимуть відповідним карним санкціям згідно з нормами ККСЦ та КПП УГКЦ. Ієрм. Севастіян прийняв упімнення та перепросив усіх тих, кого міг згіршити своїми словами та діями", – розповів синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Юрій (Юстин) Бойка.

Раніше VG Львів писав про те, що у Львівській області троє священників вирішили стати депутатами. Наводити лад не лише у душах своїх парафіян, але й на Львівщині хочуть два православні та один греко-католицький отці. Вони є у списках трьох політичних партій, як кандидати до Львівської обласної ради. Але вже невдовзі одному з них, а саме 57-річному священнику стебницького храму Успіння Пресвятої Богородиці Володимиру Лужецькому, Самбірсько-Дрогобицька єпархія  УГКЦ винесла попередження.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах