Львів голосує: розпочалися місцеві вибори 2020

Львів голосує: розпочалися місцеві вибори 2020. Фото: ua.news.

Львів голосує: розпочалися місцеві вибори 2020. Фото: ua.news.

Події
25 жовтня 2020 08:10

У Львові розпочалися місцеві вибори 2020. Виборчі дільниці у місті Лева відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20:00. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Цьогоріч вперше обиратимуть не міського голову, а голову Львівської об’єднаної територіальної громади. І вперше за «мера Львова» голосуватимуть не лише містяни, але й мешканці кільканадцяти довколишніх міст, сіл і селищ. 

Всі кандидати на мера Львова 2020: біографії, фото, скандали, сімейне життя

Як повідомили у Львівській міськраді, усі виборчі дільниці у Львові відкрились і працюють.

В Україні змінили систему голосування і вид бюлетенів. На місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, слід проголосувати правильно, щоб не зіпсувати бюлетень. Тепер у виборчому бюлетені буде не одна колонка, а дві. Перша надрукована зліва - це назва політичної партії. Під нею буде вказано прізвище кандидата, який очолює всю політичну силу. Біля назви будуть розташовані квадратики, де треба буде поставити хрестик.

У виборах Львівської міської ради у 2020 візьмуть участь 19 партій. Саме стільки зареєстрував Львівський міський тервиборчком. 

Так, на вибори 2020 у Львові зареєстровано списки: "Українського демократичного альянсу за реформи (УДАР) Віталія Кличка", "Громадянської позиції", "Духовної України", "Ідеї нації", "Конгресу українських націоналістів", "Нашого краю", Української республіканської партії, "Голосу", "Європейської солідарності", "Об'єднання "Самопоміч", "Варти", "Всеукраїнського об'єднання "Свобода", "Сили і честі", Української Галицької партії, "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", "Народного Руху", "За майбутнє", "Опозиційної платформи - За життя" і "Слуги народу".

Місцеві вибори у Львові 2020: хто балотується у міськраду

Додамо, що цьогоріч, у зв'язку з пандемією, батьків закликали не брати з собою дітей на виборчі дільниці. Крім того, просять мати з собою власну ручку для голосування. Також у приміщенні рекомендують одночасне перебування не більше трьох виборців на один стіл для видачі бюлетенів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах