Виписали через карантин: у львівській лікарні почали розслідування через смерть пацієнта

У львівській лікарні почали розслідування через смерть пацієнта. Фото: digitalhealthbuzz.com (умовне)

У львівській лікарні почали розслідування через смерть пацієнта. Фото: digitalhealthbuzz.com (умовне)

Події
29 жовтня 2020 15:50

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом смерті пацієнта внаслідок неналежного виконання обов’язків лікарями - онкохворого чоловіка виписали з лікарні через карантин. Згодом він помер. Про це пише Zaxid.net.

Відомо, що онкохворий 25-річний львів’янин лікувався у 5-й міській клінічній лікарні, у нього буда гостра лейкемія. Але через карантин у медзакладі його довелося виписати. Керівництво лікарні каже, що пацієнта скерували додому на самоізоляцію як контактного з хворими на Covid-19 з негативним ПЛР-тестом. Згодом чоловіка госпіталізували за місцем проживання у лікарню в Пустомитах, там у нього діагностували Covid-19 і за кілька днів він помер. Родичі звинувачують лікарів у халатності.

«25-річний Олег Кулиняк мав онкологічну хворобу. Нещодавно у нього стався крововилив і він перебував на лікуванні у 5-й міській лікарні Львова. Під час проходження лікування Олег підхопив коронавірус. Зі слів дружини, заразився він від іншого пацієнта, який перебував у лікарні. Оскільки відділення, в якому лежав Олег закрили на карантин, чоловіка відправили додому», — розповіла журналістам дружина померлого.

За словами головного лікаря 5-ї міської клінічної лікарні Андрія Миськіва, у лікарні вже створили комісію для проведення службового розслідування і перевірки фактів, щодо випадку смерті цього пацієнта.

Прокуратура про цю історію дізналася зі ЗМІ і вже теж почала розслідування за ч.2 ст.139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього).

«Підставою для початку кримінального провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня», — повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що 5-та міська лікарня почала приймати хворих із Covid-19 від учора, 28 жовтня. Там розгорнули 80 ліжок. До цього часу лікарня приймала хворих на долікування.

Розставили пріоритети: передбачені на онкохворих гроші витратять на ремонт львівських  доріг

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах