Дев’яності не повернеш: у Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування

У Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУ

У Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУ

Події
06 листопада 2020 14:47

Працівники Служби безпеки України затримали у Львові члена міжнародного злочинного угруповання «Лоту Гулі», який займався вимаганням грошей та вирішенням конфліктів між кримінальними авторитетами. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в Службі безпеки України у Львівській області, раніше засуджений громадянин однієї з країн Південного Кавказу нелегально перетнув кордон з Україною. Його затримали 5 листопада у Львові.

У Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУУ Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУ

На території Львівської області чоловік намагався діяти в інтересах міжнародного злочинного угруповання «Лоту Гулі» у ролі «смотрящого». Ця транснаціональна банда причетна до вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід. У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2. ст. 332-2 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

У Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУУ Львові затримали злочинця відомого міжнародного угрупування. Фото: СБУ

За даними Zaxid.net, угруповання «Лоту Гулі» очолював відомий азербайджанський кримінальний авторитет на ім’я Надір Саліфов. Його обвинувачували у бандитизмі та викраденні людей. Надір Саліфов організував злочинні угруповання у кількох країнах та керував ними навіть із в’язниці. Міжнародна злочинна організація «Лоту Гулі» діяла в Україні, Росії, Білорусі, Вірменії, Молдові, Туреччині. Кримінального авторитета Надіра Саліфова застрелили у серпні 2020 року в Туреччині.

В Україні угруповання «Лоту Гулі» відоме своїми злочинами у Одесі. Торік членів угруповання затримали за розбійний напад на бізнесмена. У нього відібрали понад 700 тис. грн та 23 тис. доларів, медики доставили чоловіка у лікарню із вогнепальним пораненням. Цього ж року членів «Лоту Гулі» затримали за викрадення людей в Одесі.

Нагадаємо, у Львові розшукують озброєного рецидивіста. Засуджений за розбій 33-річний львів’янин Олексій Яблочко зрізав електронний браслет з ноги та втік з квартири на вулиці Таджицькій.

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах