Прибіг сховатись заїнько: у Львові забудовник знищив шість ялинок

У Львові забудовник знищив шість ялинок. Фото: Олена Басиста/lookmytrips.com (умовне)

У Львові забудовник знищив шість ялинок. Фото: Олена Басиста/lookmytrips.com (умовне)

Події
30 листопада 2020 15:57

У Львові забудовник незаконно зрубав шість ялинок. Йдеться про непогоджену зрізку дерев на проспекті Чорновола. Місто вимагатиме від забудовника озеленення кварталу. Читайте всі новини Львова.

Як зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, компанія «Авалон» зрізала шість ялинок без погодження мерії.

У Львові забудовник знищив шість ялинок. Фото: Наталія СтанкевичУ Львові забудовник знищив шість ялинок. Фото: Наталія Станкевич

«Мова про квартал забудови мікрорайону, обмеженого проспектом Чорновола, вулицями Хімічна, Замарстинівська і Реміснича. Забудовник — компанія «Авалон». Під час будівельних робіт під зрізку потрапляли шести ялинок — очевидно, мешканці логічно поставили питання про озеленення їхнього мікрорайону", — зазначив Любомир Зубач.

За його словами, хоча «Авалон» й підписав меморандум із двома ОСББ, в якому фактично дається згода на зрізку цих ялин, але наполягала, щоб дерева не рухати. Але компанія «Авалон» вирішила по-іншому.

У Львові забудовник незаконно зрубав шість ялинок.У Львові забудовник незаконно зрубав шість ялинок.

"Тому вважаємо дії компанії «Авалон» щонайменше неправильними і недоброчесними. Оскільки згоди на зрізку дерев міська рада не давала, будемо ставити питання про відповідальність згідно із законом. Також тепер вимагатимемо ще більшої компенсації від забудовника. Звісно, у плані озеленення. Мова не лише про висадження нових дерев, а й про можливість створення зелених стін на будинках і облаштування скверу в мікрорайоні на тій ділянці, яку визначить міська рада", — зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, львівське комунальне підприємство «Зелений Львів» уклало договір аби купити новорічну ялинку у Дрогобицькому лісництві, але проплачувати гроші не поспішає. У Львові поки що так і не визначилися: встановлюватимуть у 2020 році новорічне дерево, чи ні. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах