На три тижні: МОЗ запропонувало нові дати локдауну

Міністерство охорони здоров'я пропонує ввести локдаун у перші три тижні січня. Фото: tagesspiegel.de

Міністерство охорони здоров'я пропонує ввести локдаун у перші три тижні січня. Фото: tagesspiegel.de

Події
04 грудня 2020 11:28

Міністерство охорони здоров'я пропонує уряду ввести локдаун вже у новому році — у перші три тижні січня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

"Спираючись на медичні та протиепідемічні показники, ми будемо пропонувати уряду, скажімо так, плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину, щоб досягти максимального ефекту, повинна бути протягом трьох тижнів", — заявив на ранковому брифінгу 4 грудня міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не заперечує, що уряд дослухається до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я і не буде запроваджувати жорсткий карантин у грудні. За його словами, остаточне рішення може бути ухвалене на наступному засіданні уряду в середу.

"В кінці січня і на початку лютого ми очікуватимемо пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему. До цього періоду потрібно підійти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID-19, зокрема з мінімальною кількістю госпіталізованих", - зазначив Максим Степанов.

Медична система України, сказав міністр, здатна впоратися із нинішнім навантаженням. Нині в Україні спостерігається стабільний приріст нових випадків без різких стрибків.

За словами Максима Степанова, карантин вихідного дня пригальмував динаміку нових заражень Covid-19. Однак, зниження кількості нових хворих на 20% не вдалося досягти.

Нагадаємо, стало відомо, чи курсуватиме транспорт під час локдауну.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах