У МОЗ розповіли, що і як продаватимуть під час локдауну в Україні

У МОЗ розповіли, що і як продаватимуть під час локдауну в Україні. Фото: pixabay.

У МОЗ розповіли, що і як продаватимуть під час локдауну в Україні. Фото: pixabay.

Події
05 сiчня 2021 12:07

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що і як продаватимуть під час локдауну в Україні. Там спростували інформацію про про заборону продажу повсякденних товарів на час карантину. Міністр Максим Степанов назвав це фейком.

«Я бачив цю інформацію, яка з’явилася в мережі, вона не є достовірною. Чим буде дозволено торгувати в термін з 8 до 25 січня – це торгівля продуктами харчування на торговельних площах, де не менше 60% призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв′язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин», – заявив Степанов.

Торгівля іншими групами товарів, за його словами, буде відбуватися лише за адресною доставкою замовлень.

Нагадаємо, що 4 січня у мережі з′явилася інформація про те, що на період жорсткого карантину в Україні, який триватиме з 8 по 24 січня, заборонять продавати низку товарів. Зокрема: побутову хімію, одяг, пресу, іграшки, канцелярію та деякі інші товари повсякденного вжитку. На це вже відреагувала Американська торговельна палата. Там наголосили, що подібні обмежння є порушенням прав споживачів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах