Подякуй карантину: на Львівщині вдвічі зросла кількість безробітних

На Львівщині удвічі зросла кількість безробітних у порівнянні з минулим роком. Фото: shutterstock.com

На Львівщині удвічі зросла кількість безробітних у порівнянні з минулим роком. Фото: shutterstock.com

Події
09 сiчня 2021 17:35

На Львівщині удвічі зросла кількість безробітних у порівнянні з минулим роком. Найбільше карантин вдарив по мікро-, малому та середньому бізнесу. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

«Безробіття у нас стрімко зростає. За даними обласного управління статистики, за 9 місяців 2020 року кількість безробітних склала 84,1 тисяч осіб. Зараз на обліку у Львівському обласному центрі зайнятості перебуває 28,2 тисячі осіб. Торік в такий період ця цифра була удвічі меншою», – розповів Тvoemisto.tv голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

За його словами, допомогу з часткового безробіття під час карантину, яку виплачують через центри зайнятості, отримали понад 40 тисяч мешканців області.

Наступного року на Львівщині планують створити не менше ніж 5 тисяч робочих місць. На Мостищині планують збудувати завод з виробництва екотари, а у Сокільниках, поблизу Львова, великий «Епіцентр», він стане логістичним центром за аналогією американського «Амазону».

Водночас, зазначив Максим Козицький, в області діє декілька програм для підтримки бізнесу. Одна з них дає можливість відшкодувати частину відсотків за кредитами підприємцям, які працюють у галузі деревообробки, виробництва меблів, виробництва харчових продуктів, легкої промисловості. Інша програма передбачає компенсацію відсотків за кредитами для агровиробників.

Нагадаємо, статистики розповіли, скільки грошей боргують львів’янам працедавці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах